EURONOM - trajna toplota za vaš dom. Švedske nerjavne toplotne črpalke.

Toplotne črpalke - tip zemlja voda

Toplotne črpalke zemlja voda imajo največje izkoristke glede na vložena sredstva. Investicija se hitro povrne. Uporabljajo se za pripravo sanitarne vode in ogrevanje objekta hkrati. Vzdrževanje je minimalno in ga običajno opravi lastnik sam.

Toplotne črpalke - tip zrak voda

Toplotne črpalke zrak voda so nekoliko manj učinkovite od toplotnih črpalk zemlja voda, vendar so prav tako učinkovite v predelih, kjer ni veliko vlažnosti. Vlaga v zraku zahteva več odmrzovaklnih ciklov, kar zmanjšuje prihranke.

Toplotne črpalke - tip voda voda

Toplotne črpalke voda voda izkoriščajo toploto podtalnice. Pri sistemih toplotnih črpalk voda voda, je potrebno nekoliko več vzdrževanja kot pri toplotnih črpalkah zemlja voda, saj je potrebno redno čistiti filter. Ponekod se vrtina podtalnice prej prečisti ponekod to traja nekoliko dlje. Izkoristki so pri teh sistemih najvišji.

Toplotne črpalke so naprave, ki iz obnovljivih virov z majhno temperaturno razliko s pomočjo kompresorja dvignejo temperaturo ogrevalne vode. Poznamo več tipov toplotnih črpalk, glede na vir toplote iz katerega črpajo energijo. (zrak-voda, voda-voda, zemlja-voda)