Toplotne črpalke zemlja voda - Euronom Exotic Compact

Toplotne črpalke Exotic Compact so kompaktne toplotne črpalke tipa zemlja/voda in voda/voda. Integriran imajo dvojni zalogovnik, spodaj za ogrevalni sistem, zgoraj za ogrevanje sanitarne vode ter doogrevanje ogrevalnega sistema, ko je to potrebno.

 • Vgrajen dvojni zalogovnik za ogrevanje hiše in sanitarne vode
 • Vgrajena obtočna črpalka medija
 • Vgrajen električni stopenjski grelec
 • Vgrajena napredna regulacija Euronom
 • Visok COP
 • patentirana VFC tehnologija
 • in drugo

Toplotne črpalke zemlja voda, izkoriščajo energijo zemlje za ogrevanje objektov in sanitarne vode. Najkvalitetnejši in najzanesljivejši proizvod na tržišču je toplotna črpalka Euronom Exotic Compact, ki ima vgrajen dvojni zalogovnik, za pripravo sanitarne vode pa specialni toplotni prenosnik s petimi priklopi (predgrevanje in nadaljno ogrevanje sanitarne vode, napredna VFC tehnologija).

Vir toplote toplotnim črpalkam zemlja voda so lahko klasično položeni zemeljski kolektorji, kompaktni zemeljski kolektorji ali pa energetske vrtine (sonde),

Za pripravo ponudbe za eno naštetih izvedb se lahko obrnete na naše sodelavce, ki Vam bodo z veseljem svetovali in pomagali pri optimalni rešitvi.

Euronom ExoAir EC je toplotna črpalka, ki je opremljena s popolnoma novim kompresorskim modelom, in omogoča spremenljivo moč ogrevanja. Novi veliki ventilator s spremenljivo hitrostjo omogoča najvišjo zmogljivost in večji zračni volumen obenem pa je znižal nivo zvoka drastično.

Najpomembnejše je, da ste lahko prepričani, da dobite najboljše v stvarnosti, in ne le na papirju. Toplotna črpalka Euronom ExoAir EC 10 je torej najboljša izbira za vašo hišo na tržišču.

 • Najzanesljivejša toplotna črpalka na tržišču
 • Najtišja toplotna črpalka na tržišču (42 dB)
 • Visoka učinkovitost
 • *Energijska oznaka A+++
 • Ogrevalna voda do 65°C
 • Deluje do zunanje temperature -25°C

* oznaka A+++ velja ob vgradnji sistema Euronom (zunanja in notranja enota v kompletu), sicer je energijska oznaka enote ExoAir EC 10 - A++.

Toplotne črpalke zrak voda, izkoriščajo energijo zunanjega zraka za ogrevanje objektov in sanitarne vode. Najkvalitetnejši in najzanesljivejši proizvod na tržišču je toplotna črpalka Euronom ExoAir. Na zunanjo enoto lahko priklopimo 2 različni notranji enoti; ExoTank Basic in VPX.

Vir toplote zunanji enoti ExoAir je zrak do temperature -25 °C, Za izbiro pravilne in optimalne rešitve za Vaš objekt se obrnite na naše strokovnjake, ki Vam bodo z veseljem pomagali.

 • ZEMLJA - VODA
 • VODA - VODA
 • ZRAK - VODA
 • ODPADNI ZRAK - VODA

Toplotne črpalke zemlja voda, so skupina toplotnih črpalk, ki za vir energije izrabljajo zemljo. Vir toplote so tako zemeljski kolektorji ali energetske sonde. Razlika je v tem, da pri zemeljskem kolektorju (klasičnem ali kompatnem) potrebujemo večjo površino (horizontalna izvedba), kot pri energetskih vrtinah (vertikalna izvedba). Investicija v izvedbo zemljskega kolektorja je nekajkrat nižja od izvedbe energetske vrtine, izkoristki pa so visoki (okoli 1:5).

Toplotne črpalke voda voda, so toplotne črpalke, ki izrabljajo toploto podtalnice za ogrevanje prostorov in sanitarne vode. Izkoristki takih toplotnih črpalk so višji kot toplotnih črpalk tipa zemlja voda, vendar zahtevajo nekoliko več vzdrževanja. Za izvedbo sistema s toplotno črpalko voda voda, so potrebna dodatna soglasja, saj je potrebno po zakonu za izkoriščanje podtalnice pridobiti med drugimi tudi soglasje vodovarstvenega instituta.

Toplotne črpalke zrak voda se zdijo najenostavnejše za vgradnjo, vendar imajo najnižje izkoristke in pogosto niso niti najugodnejša rešitev. Predvsem so primerne za območja, kjer se temperature v zimi ne gibljejo med -5 in 5 stopinjami, saj je takrat v zraku največ vlage, kar povečuje pogostost odmrzovalnih ciklov. Ti znižujejo stopnjo učinkovitosti toplotne črpalke, zato se pred odločitvijo za nakup toplotne črpalke pozanimajte pri naših strokovnih sodelavcih z bogatimi izkušnjami.

Toplotne črpalke voda voda - Euronom Exotic Compact

Toplotne črpalke Exotic Compact so kompaktne toplotne črpalke tipa zemlja/voda in voda/voda. Integriran imajo dvojni zalogovnik, spodaj za ogrevalni sistem, zgoraj za ogrevanje sanitarne vode ter doogrevanje ogrevalnega sistema, ko je to potrebno.

 • Vgrajen dvojni zalogovnik za ogrevanje hiše in sanitarne vode
 • Vgrajena obtočna črpalka medija
 • Vgrajen električni stopenjski grelec
 • Vgrajena napredna regulacija Euronom
 • Visok COP
 • patentirana VFC tehnologija
 • in drugo

Toplotne črpalke voda voda, izkoriščajo energijo podatalnice za ogrevanje objektov in sanitarne vode. Najkvalitetnejši in najzanesljivejši proizvod na tržišču je toplotna črpalka Euronom Exotic Compact, ki ima vgrajen dvojni zalogovnik, za pripravo sanitarne vode pa specialni toplotni prenosnik s petimi priklopi.

Vir toplote toplotnim črpalkam voda voda je podtalnica, katero črpamo iz vrtine. Globino vrtine določimo glede na geološke karte, saj podtalnica ni na voljo povsod. Ko vrtalec pri vrtanju naleti na podtalnico, je priporočljivo zvrtati minimalno 5 dodatnih metrov, saj se nivo podtalnice lahko z letnimi časi spreminja.

Za pripravo ponudbe za eno naštetih izvedb se lahko obrnete na naše sodelavce, ki Vam bodo z veseljem svetovali in pomagali pri optimalni rešitvi.

[pb_row background="none" solid_color_value="#FFFFFF" solid_color_color="#ffffff" gradient_color="0% #FFFFFF,100% #000000" gradient_color_css="" gradient_direction="vertical" pattern="" repeat="full" image="" stretch="none" position="center center" paralax="no" video_url="" autoplay="no" border_width_value_="0" border_style="solid" border_color="#000" div_padding="" div_padding_top="10" div_padding_bottom="10" div_padding_right="10" div_padding_left="10" css_suffix="" id_wrapper="" ][pb_column span="span12"][pb_image el_title="Mecaterm toplotne črpalke" image_file="http://instalacije-varme.eu//images/toplotne_crpalke/main-mecaterm.jpg" image_alt="Švedske toplotne črpalke Mecaterm - najbolj zanesljive toplotne črpalke na tržišču" image_size="fullsize" link_type="no_link" image_container_style="no-styling" image_alignment="inherit" image_effect="no" appearing_animation="0" ][/pb_image][pb_divider el_title="Divider 4" div_border_width="2" div_border_style="solid" div_border_color="#E0DEDE" appearing_animation="0" ][/pb_divider][pb_heading el_title="Toplotne črpalke Mecaterm | Toplotne črpalke za vsak dom" tag="h3" text_align="inherit" font="custom" font_face_type="standard fonts" font_face_value="Verdana" font_style="bold" color="#ff9900" border_bottom_style="solid" border_bottom_color="#000000" appearing_animation="0" ]Toplotne črpalke VARME | Toplotne črpalke za vsak dom[/pb_heading][/pb_column][/pb_row][pb_row background="none" border_width_value_="0" border_style="solid" border_color="#ffcd69" div_padding_top="10" div_padding_right="10" div_padding_bottom="10" div_padding_left="10" ][pb_column span="span4"][pb_text el_title="Toplotne črpalke" enable_dropcap="no" appearing_animation="0" ]

Toplotne črpalke - tip zemlja voda
Toplotne črpalke zemlja voda imajo največje izkoristke glede na vložena sredstva. Investicija se hitro povrne. Uporabljajo se za pripravo sanitarne vode in ogrevanje objekta hkrati. Vzdrževanje je minimalno in ga običajno opravi lastnik sam.
 
 

[/pb_text][pb_divider el_title="Divider 1" div_border_width="1" div_border_style="solid" div_border_color="#fcd63c" appearing_animation="0" ][/pb_divider][/pb_column][pb_column span="span4"][pb_text el_title="Toplotne črpalke zrak voda" enable_dropcap="no" appearing_animation="0" ]

Toplotne črpalke - tip zrak voda
Toplotne črpalke zrak voda so nekoliko manj učinkovite od toplotnih črpalk zemlja voda, vendar so prav tako učinkovite v predelih, kjer ni veliko vlažnosti. Vlaga v zraku zahteva več odmrzovaklnih ciklov, kar zmanjšuje prihranke.
 
 

[/pb_text][pb_divider el_title="Divider 1 copy" div_border_width="1" div_border_style="solid" div_border_color="#fcd63c" appearing_animation="0" ][/pb_divider][/pb_column][pb_column span="span4"][pb_text el_title="Toplotne črpalke voda voda" enable_dropcap="no" appearing_animation="0" ]

Toplotne črpalke - tip voda voda
Toplotne črpalke voda voda izkoriščajo toploto podtalnice. Pri sistemih toplotnih črpalk voda voda, je potrebno nekoliko več vzdrževanja kot pri toplotnih črpalkah zemlja voda, saj je potrebno redno čistiti filter. Ponekod se vrtina podtalnice prej prečisti ponekod to traja nekoliko dlje. Izkoristki so pri teh sistemih najvišji.

[/pb_text][pb_divider el_title="Divider 1 copy" div_border_width="1" div_border_style="solid" div_border_color="#fcd63c" appearing_animation="0" ][/pb_divider][/pb_column][/pb_row][pb_row background="none" solid_color_value="#FFFFFF" solid_color_color="#ffffff" gradient_color="0% #FFFFFF,100% #000000" gradient_color_css="" gradient_direction="vertical" pattern="" repeat="full" image="" stretch="none" position="center center" paralax="no" video_url="" autoplay="no" border_width_value_="0" border_style="solid" border_color="#000" div_padding="" div_padding_top="10" div_padding_bottom="10" div_padding_right="10" div_padding_left="10" css_suffix="" id_wrapper="" ][pb_column span="span12"][pb_alert el_title="Toplotne črpalke" alert_style="alert-info" alert_close="no" appearing_animation="0" ]Toplotne črpalke so naprave, ki iz obnovljivih virov z majhno temperaturno razliko s pomočjo kompresorja dvignejo temperaturo ogrevalne vode. Poznamo več tipov toplotnih črpalk, glede na vir toplote iz katerega črpajo energijo. (zrak-voda, voda-voda, zemlja-voda)[/pb_alert][/pb_column][/pb_row]

BREZPLAČNO SVETOVANJE

tel.: 059 011 371

DELOVNI ČAS

Ponedeljek 08:00 - 18:00
Torek 08:00 - 18:00
Sreda 08:00 - 18:00
Četrtek 08:00 - 18:00
Petek 08:00 - 18:00
Sobota PO DOGOVORU
Nedelja ZAPRTO

OB PRAZNIKIH ZAPRTO!

Hitri kontakt

Go to top